Η Προπόνηση Στήθους Του Arnold Schwarzenegger

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του, ο επτά φορές Mr. Olympia και πιο γνωστός bodybuilder όλων των εποχών Arnold Schwarzenegger ήταν γνωστός για 2 μυϊκά σημεία πάνω απ’ολα. Τα απίστευτα δικέφαλα και τους τεράστιους θωρακικούς του, 2 μυϊκές ομάδες που είχαν ξεχωρίσει από την εφηβική του ηλικία όταν πρωτοξεκίνησε bodybuilding στην Αυστρία. Μπορεί το άθλημα να αναπτύσσεται συνεχώς αλλά η συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα του Arnold Schwarzenegger θεωρείται ως μια από τις πιο εντυπωσιακές όλων των εποχών.

Πολλοί αναρωτιούνται λοιπόν πως κατάφερε και έχτισε τόσο εξαιρετικά ανεπτυγμένους μυς στήθους, χωρίς κανένα αδύναμο σημέιο. Στην αυτοβιογραφία του γράφει επακριβώς το πρόγραμμα προπόνησης του, το οποίο χρησιμοποίησε για αρκετά χρόνια ως βασικό εργαλείο για το χτίσιμο της μάζας των θωρακικών μυών.

Το πρόγραμμα προπόνησης στήθους που ακολουθούσε ήταν το εξής:
Άσκηση 1
Πιέσεις Μπάρας Σε Ίσιο Πάγκο: 5 σετ των 20 εως 6 επαναλήψεων.

Άσκηση 2
Πιέσεις Μπάρας Σε Επικλινή Πάγκο: 5 σετ των 10 με 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 3
Ανοίγματα Αλτήρων Σε Ίσιο Πάγκο: 5 σετ των 10 με 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 4
Βυθίσεις Για Στήθος Σε Δίζυγο: 5 σετ των 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 5
Pullover Αλτήρα: 5 σετ των 15 με 20 επαναλήψεων.

Το πρόγραμμα αν και αποτελείται από τις βασικότερες ασκήσεις στήθους για όγκο θεωρείται αρκετά βαρύ για κάποιον αρχάριο. Ξεκινήστε εκτελώντας 2-3 σετ της κάθε άσκησης και δείτε πως θα ανταποκριθεί το σώμα σας. Ανάλογα την πρόοδο σας μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα σετ και να διαλέξετε το εύρος επαναλήψεων που σας βοηθά τα μέγιστα.

Το σίγουρο είναι πως αν δώσετε έμφαση στη σωστή εκτέλεση των επαναλήψεων και δώσετε έμφαση σε όλες αυτές τις βασικότατες ασκήσεις, το στήθος σας θα αναπτυχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και χωρίς ελλιπή σημεία. Μην ξεχνάτε πως πρωταρχικό ρόλο θα παίξει και η διατροφή bodybuilding που ακολουθείτε κατά την περίοδο όγκου. Για περισσότερες συμβουλές διατροφής όγκου αλλά και το διατροφικό πρόγραμμα του Arnold, επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους.

Leave a Reply