Πλατανιώτη και Παπάζογλου προκρίθηκαν στο Ρίο

Πανηγυρική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας τον προσεχή Αύγουστο πήραν τα κορίτσια του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στον Α’ γύρο του Προολυμπιακού μίτιγκ (που αποτελεί και test event) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση. Εκτελώντας πολύ όμορφα το πρόγραμμά τους, που ήταν βασισμένο στη χορογραφία «Κατάσκοποι» της ομοσπονδιακής τεχνικού Μαρίας Θηβαίου, κατέκτησαν την 4η θέση στο ντουέτο βαθμολογούμενες με 87,0000 β.

Έτσι, σε συνδυασμό και με την εμφάνιση τους στο Τεχνικό πρόγραμμα (των Πλατανιώτη – Κουτίδη), το ελληνικό Ντουέτο κατακτά την 4η θέση στο Προολυμπιακό με συνολική βαθμολογία 171,2629 β. και παίρνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς (προκρίνονται μετά τον Α’ γύρο τα 12 πρώτα ζευγάρια).

Τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν οι Ισπανίδες Όνα Καρμπονέλ / Τζέμα Μεγκουάλ με 181,7816 β., οι Ιταλίδες Λίντα Τσερούρι / Κοστάνζα Φέρρο (αναπλ.Φραντζέσκα Ντέιντα) με 176,0000 β. και οι Γαλλίδες Λάουρα Οζ / Μάργκο Κρετιέν (αναπλ. Εστέλ – Ανναϊς Χαμπό) με 172,1965 β.